Hamileliğin ikinci ayında tam bir duygu fırtınası yaşayacaksınız: sersemlemiş, sevinmiş, heyecanlı, mutluluktan bunalmış hissetmek birbirini takip edecek.
Hamileliğin ikinci ayının tipik belirtileri
Hamileliğin ikinci ayında çoğu kadın aşağıdaki semptomları yaşar:
-
Ruh hali.
-
Sabah bulantısı.
-
Açlık hissi ve belirli yiyeceklere karşı isteksizlik.
-
Ayaklarda ve ellerde hafif şişlik.
-
Mide ekşimesi ve hazımsızlık.
-
Kabızlık.
-
Şişkinlik.
-
Şişkinlik.
-
zayıflık.
-
Baş dönmesi.
Evet, tüm bu belirtiler oldukça rahatsız edicidir, ancak bunlar hamileliğin normal bir parçasıdır ve bazılarıyla öyle ya da böyle başa çıkmak zorunda kalacaksınız.
Ruh hali. Vücudunuz insan koryonik gonadotropin (hCG), progesteron ve östrojen gibi hormonlarla dolup taşar ve bu da ruh hali değişimlerine yol açar. Aynı hormonlar şişkinlik, kabızlık, mide ekşimesi, baş dönmesi, yaşlılık lekelerinin ve damarların görünümü, kas ağrısının suçlularıdır.
Ruh haliniz aynı zamanda fiziksel sağlığınıza da bağlıdır. Baş dönmesi ve mide ekşimesi ile eziyet olduğunda , sıra dışı olmak şeylerin düzenidir.
Sabah bulantısı. İlk üç aylık dönemde sabahın erken saatlerinde mide bulantısı yaşayabilirsiniz . Aslında, gün boyunca bulantı nöbetleri meydana gelebilir. Ancak iyi haberler var: ikinci üç aylık dönemde sona erecek!
Mide bulantısıyla mücadele etmek için dengeli beslenin, yağlı ve baharatlı yiyeceklerden kaçının ve az ama sık yiyin. Mide boş olmamalıdır. Sabahları yataktan kalkmadan önce kan şekerinizi dengelemek için birkaç tuzsuz kraker yiyin. Dinlen, bol su iç. Limon dilimlerini emmek veya koklamak bazı insanlara yardımcı olur.
Garip tat tomurcukları. Hamileliğin ikinci ayında sık görülen diğer semptomlar, açlık nöbetleri ve belirli yiyeceklere karşı isteksizliktir. Neden aniden çok sıra dışı bir şey yemek istediğiniz tam olarak belli değil, ancak bu normaldir. Tebeşir veya kir gibi yenmeyen bir şeye ilgi duyuyorsanız, bunu doktorunuzla görüşün.
Hamileliğin ikinci ayı: içte ve dışta değişiklikler
Fetüs gelişimi. Hamileliğin ikinci ayında bebeğinize embriyo denir. Yüz özelliklerini geliştirir: ağız, dil ve burun. Göz kapakları sıkıştırılır ve ancak birkaç ay sonra açılır. Kulaklar hala zar zor şekilleniyor, ancak minyatür parmaklarda tırnaklar görünüyor. Bebek zaten hafifçe hareket ediyor, ancak henüz hissetmiyorsunuz.
Hamileliğin ikinci ayının sonunda, iç organlar, iskelet ve uzuvlar zaten yerinde. Plasenta tamamen oluşmuştur ve hamilelik boyunca fetüse besin sağlayacaktır.
Annenin vücudundaki değişiklikler. Vücudunuz hala normal görünüyor, ancak göğsünüz zaten biraz büyümüş ve ağırlaşmış olabilir. Bazı kadınlar hamilelik sırasında varisli damarlar yaşarlar: kırmızıya veya mora dönerler. Bunun nedeni hormonal bir patlama ve vücutta dolaşan kan hacminin artmasıdır. Özel egzersizler yardımıyla varislerle savaşabilirsiniz. Kural olarak, doğumdan birkaç ay sonra damarlar normale döner.
Hamileliğin ikinci ayı: yapılacaklar listesi
-
İlk doktor ziyaretlerinizi ayırtın. Gerekli tüm muayeneleri yapın ve tamamen sağlıklı olduğunuzdan ve her şeyin yolunda gittiğinden emin olun. Randevuda doktorunuz bebeğin kalp atışlarını ilk kez duyacaktır. Çoğul hamileliğiniz varsa , iki veya daha fazla kalp aynı anda atacaktır!
-
Doğru ye. Doktorunuz size dengeli ve besleyici bir hamilelik diyeti önerecek ve tüm sorularınızı cevaplayacaktır.
-
Ruh hali değişimlerine hazır olun. Hamileliğinizin ikinci ayında bir yanardağ gibi yaşayacağınızı hayal edin. Duygularınız yıldırım hızıyla değişecek. Bir psikolojik destek grubuna kaydolun veya duygularınızı sevdiklerinizle paylaşın ve insanları anlayın.
-
Son tarihinizi hesaplayın. Doğum tarihinizi henüz belirlemediyseniz, bebeğinizin doğumunun ne zaman olacağını öğrenmek için Pampers Son Tarih Hesaplayıcı’yı kullanın.