Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Mide Gevşekliği Nedir Belirtileri Nelerdir

    17 Mart 2022

    Mide Kazınması Sebepleri

    17 Mart 2022

    Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

    17 Mart 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Pazartesi, Ocak 30
    Trend :
    • Mide Gevşekliği Nedir Belirtileri Nelerdir
    • Mide Kazınması Sebepleri
    • Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
    • Mide Gazı
    • Geçmeyen Mide Bulantısı
    • Mide Spazmı
    • Mide Kazınması
    • Annelerde Mide Bulantısı İştahsızlık
    Facebook Twitter Instagram
    Pembe BebekPembe Bebek
    • Anasayfa
    • Kadın ve Yaşam

      Annelerde Mide Ödemi

      17 Mart 2022

      Mide Hastalıkları Nelerdir

      17 Mart 2022

      Ayrılık Kaygısının Uykulara Yansıması

      17 Mart 2022

      Hafta Hafta Hamilelik Evreleri

      17 Mart 2022

      2022’de Mutlaka Denemeniz Gereken 6 Takı Trendi

      14 Ocak 2021
    • Pembe Bebek
    • Stil Avcısı
    • Anne ve Bebek
    • İletişim
    Pembe BebekPembe Bebek
    Anasayfa»Öne Çıkanlar»Gebelik Haftasına Göre Fetal Gelişim: Yeni Yaşam Mucizesi 
    Öne Çıkanlar

    Gebelik Haftasına Göre Fetal Gelişim: Yeni Yaşam Mucizesi 

    pirali reisYazan : pirali reis17 Mart 2022Güncel:17 Mart 2022Yorum yapılmamış10 Dakika Okundu
    Facebook Twitter LinkedIn Telgraf Pinterestname Tumblr Redditname E-posta
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterestname E-posta

     

    Bir kadın hamileliğini öğrendiğinde, neşeyle birlikte bir hücreden bir fetüsün nasıl geliştiğini ve yeni bir insanın nasıl doğduğunu bilme arzusu gelir. Fetüsün intrauterin gelişim sürecinin haftalık olarak detaylandırılmasına rağmen, çoğu için hala gerçek bir doğa mucizesi olmaya devam ediyor.

    Fetüsün tüm hamilelik dönemi boyunca nasıl değiştiğini ve anne adayının vücudunun buna nasıl tepki verdiğini kısaca ve net bir şekilde anlatmaya çalışacağız.

    1.–2. hafta

    Embriyonik ve obstetrik gebelik yaşı olmak üzere iki kavram vardır . İlki, gebe kalma anından itibaren sayılır. Ancak obstetrik dönem tıbbi kayıtta belirtilecektir. Son adet görme anından itibaren sayılır. Bu nedenle, ilginç bir paradoks ortaya çıkıyor: obstetrik dönem zaten devam ediyor, ancak henüz hamileliğin kendisi yok.

    3. hafta

    Üçüncü haftanın başında, en önemli olay gerçekleşir – yumurtanın milyonlarca spermden tek bir spermle buluşması. Şu anda, doğmamış çocuğun gözlerinin rengi, yüzünün özellikleri ve diğer kalıtsal işaretler belirlenir. Döllenen yumurta bölünmeye başlar ve rahme doğru hareket eder.

    4. hafta

    Dördüncü haftanın sonunda embriyo haşhaş tohumu büyüklüğünde olur. Rahime yapışır ve bu sırada yapılan gebelik testi pozitif sonuç verir.

    5. hafta

    Embriyo iki milimetreye kadar büyür. İki kutbu var – gelecekteki bacakları ve kafası. Tüm sistem ve organların gelişeceği üç fonksiyonel katman oluşur.

    Bu aşamada nöral tüp döşenir. Oluşumu bozulursa, ciddi bir doğum kusuru meydana gelebilir – spina bifida. Folik asit almak bu riski azaltabilir.

    Bu önemlidir [2]

    Rusya Tıp Bilimleri Akademisi Beslenme Araştırma Enstitüsü’ne göre, Rusya’daki anne adayları genellikle orta veya şiddetli vitamin eksikliği yaşarlar. Hamile kadınlar arasında en yaygın olanı B6 (%100), B1 (%96), folik asit (%77) ve C vitamini (%64) eksikliğidir.

    6. hafta

    Bu hafta, anne toksikoz belirtileri görünebilir veya yoğunlaşabilir: mide bulantısı, halsizlik, kusma. Embriyo kolları ve bacakları geliştirir. Anne adayının çok içmesi, diyetine dikkat etmesi ve eğer henüz yapmadıysa kötü alışkanlıklardan vazgeçmesi gerekir. Vücutta gerekli E vitamini seviyesini korumak önemlidir: Bu aşamada eksikliği, folik asit eksikliği ile neredeyse aynı sonuçlara yol açar. Ve B vitaminleri toksikoz ile başa çıkmaya yardımcı olacaktır.

    7. hafta

    Embriyo, siyah frenk üzümü meyvesine benzer boyuttadır. Bu haftanın en önemli süreci, fetal beynin gelişimi ve üç bölüme ayrılmasıdır. Uzuvlar ve diğer dokular oluşmaya devam eder ve yüzünde kulaklar ve bir burun belirir. Anne, vücuttaki hormonal değişiklikler nedeniyle sık idrara çıkabilir.

    Anne adayına not

    Anne adayının vücudunun fetüsün sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan her şeyi alması için, gerekli tüm vitamin ve mineralleri içeren doğru dengeli kompleksi seçmeniz gerekir. Modern vitamin kompleksleri, hamileliğin her üç ayında bir kadının vücudundaki değişikliklerin özellikleri dikkate alınarak tasarlanmıştır. Hamile kadınlar için bir RİA seçerken, kompleksin gerekli testleri geçmiş bir ilaç olması gerektiği unutulmamalıdır.

    8. hafta

    İlk ultrason genellikle bu hafta yapılır. Yüz özellikleri ve iç organlar oluşmaya devam ediyor. Gelecekteki bebek zaten hareket etmeye başlıyor. İyot eksikliğinin önlenmesini almanın zamanı geldi. İyot, kemik ve kıkırdak dokusunun gelişiminde rol oynar. Bu eser elementin eksikliği, çocuğun sinir ve hormonal sisteminin gelişimini olumsuz etkileyebilir.

    9. hafta

    Embriyonun üreme sistemi oluşmaya başlar. Gelecekteki bebek zaten küçük bir erik büyüklüğünde, vücudunun neredeyse yarısı kafa.

    10. hafta

    Yandan, hamile annenin hamileliğinden şüphelenmek hala zor, ancak rahmi zaten büyüyor. Bu haftadan itibaren bebeğe resmen fetüs denilebilir. Çocuğun beyni ve diğer organları aktif olarak gelişiyor. Parmaklar arasındaki zar kaybolur ve kemikler daha sağlam hale gelir.

    Bebekte kalp kusurlarının gelişmesini önlemek için, anne adayının diyetinde yeterli miktarda B2 ve PP vitamini bulunmalıdır. Bunu yapmak için hamileliğin ilk üç ayında özel tıbbi vitamin kompleksleri alabilirsiniz.

    11. hafta

    Şu anda, ultrason ve diğer çalışmaları içeren ilk tarama yapılır. Böyle bir muayene, zaman içinde fetüsün ağır ihlallerinden ve malformasyonlarından şüphelenmeyi mümkün kılar.

    12. hafta

    Bu evrede bebek bir mandalina boyutuna ulaşır. Bu haftadan itibaren görünür cinsel özellikler ortaya çıkmaya başlar, doğmamış çocuğun cinsiyetini belirleme doğruluğu giderek artar. Bebek aktif olarak hareket ediyor ve ellerinde küçük marigoldlar beliriyor.

    13 hafta

    Bu andan itibaren ikinci üç aylık dönem başlar. Anne adayının vücudundaki kan hacmi giderek artmaktadır. Bu nedenle hamile kadınlarda anemiyi önlemek için demir içeren vitaminlerin alınması önemlidir. Bebeğin beyninin ve gözlerinin gelişimi için luteine ​​ihtiyaç vardır. Ve annenin damarlarını korumak ve ödem oluşmasını önlemek için rutin almanız gerekir. Vitamin kompleksi çinko içermelidir. Alımı, düşük ve erken doğum riskini azaltır [3] .

    Bu zamanda, hamile annenin genişlemiş karnını zaten fark edebilirsiniz. Bebek aktif olarak büyüyor. Süt dişlerinin ve saçların esaslarına sahiptir. Yüz, bize tanıdık gelen insan özelliklerini giderek daha fazla kazanıyor.

    14. hafta

    Çocuğun vücudunda önemli değişiklikler meydana gelir: hormonlar ortaya çıkar, bebeğin ilk nefesini zamanında alabilmesi için göğüs güçlenmeye başlar, refleks emme hareketleri oluşur, üst damak oluşumu sona erer. Daha önce olduğu gibi, anne adayının tam beslenmesini izlemeniz gerekir, ancak yiyeceğe yaslanmamalısınız.

    15. hafta

    Bu noktada çocukta kan grubu proteinleri oluşur. Yüz ifadesi henüz duygularını yansıtmasa da, çocuk aktif olarak yüzünü buruşturuyor. Çocuk hareket eder, ancak bu hareketler hala algılanamaz. Ancak anne adayı şişlikten rahatsız olabilir. İçme rejimini gözlemlemek, hafif egzersizler yapmak ve kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olan rutin içeren vitaminleri almak gerekir.

    Bu arada

    Rutin, kan damarlarının duvarlarını güçlendirir, kılcal damarlardaki suyun süzülme hızını azaltır, alt ekstremitelerin şişmesini azaltır, bu nedenle bu vitamin hamile kadınlar için çok önemlidir. Almadan önce bir doktora danışmanız gerekir.

    16. hafta

    Kadının vücut ağırlığı bir veya iki kilo daha arttı. Bu dönemde A vitamini alınması arzu edilir. Bebeğin aktif gelişimine, normal kilo alımına, fetüsün mukoza zarının ve epitelinin yenilenmesine katkıda bulunur [4] .

    Şu anda kızlarda en önemli süreçlerden biri gerçekleşir – kendi yumurtalarının oluşumu. Bu aşamadaki ihlaller, gelecekteki kadının kısırlığına yol açabilir.

    17. hafta

    Çocuk hala büyüyor, tüm sistemleri gelişiyor, deri altı yağ dokusu ortaya çıkıyor.

    18. hafta

    Bu andan itibaren bebek duymaya başlar, bu nedenle yüksek seslerden korkabilir. Ancak, aynı zamanda, yavaş yavaş ebeveynlerinin sesine alışır. Ve bu dönemde anne, çocuğunun hareketlerini ilk kez hissedebilir.

    19. hafta

    Büyüyen rahim, bazen çekme rahatsızlığına neden olan bağları gerebilir. Bir bebekte süt dişlerinin altında azı dişleri oluşmaya başlar ve vücudu ısınmaya yardımcı olan özel bir yağlayıcı ile kaplanır.

    20. hafta

    Başka bir rutin kontrol zamanı. 3D ultrasonda, çocuğun yüzünün özelliklerini zaten ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Bebek aktif olarak hareket ediyor ve hatta hıçkırıyor. Ayrıca amniyotik sıvının tadına da tepki verebilir, bu nedenle diyetinizi bir kez daha düşünmelisiniz.

    21. hafta

    Bebek hızla kilo alıyor. Fetüsün iskelet sistemi aktif olarak gelişmektedir, bu nedenle anne adayının yiyeceklerdeki veya vitamin preparatlarındaki kalsiyum içeriğini düşünmesi yararlıdır. Demir de önemini kaybetmez, çünkü ana hematopoietik organ olan kemik iliği bebekte çalışmaya başlar.

    Anne adayının durumu B1, B6, C ve E vitaminlerinin tüketiminden etkilenir. Preeklampsi riskini azaltan onlardır.

    22. hafta

    Bu haftaki ana değişiklik bebeğin cildidir. Soluk kalmasına rağmen şeffaf olmayı bırakır. Bebeğin yüzünde hala tamamen renksiz olan kaşlar ve kirpikler belirir. Ve elbette, çocuk aktif eğitimi bırakmaz, kolları, bacakları ve başı ile farklı hareketler yapar.

    23. hafta

    Bebeğin beyni ve bir bütün olarak sinir sistemi aktif olarak gelişiyor. Çocuğun organları, bağımsız yaşama henüz hazır olmamasına rağmen, neredeyse tamamen oluşmuştur. Gelecekteki bir annenin uterusun büyüklüğünde ve ağırlığındaki bir artışı tolere etmesi zor olabilir. Omurgada rahatsızlık varsa, bir doktora gitme ve özel bir destekleyici bandaj alma zamanı.

    24. hafta

    Bebeğin gözleri, henüz renkli pigmentlerle dolmamış olsa da, tamamen oluşmuştur. Bu haftadan itibaren, çeşitli hareketlerin eşlik ettiği çocuk için en aktif zaman başlar. Birkaç hafta sonra, fetüs büyüdüğünde, artık o kadar aktif hareket etmesi mümkün olmayacaktır.

    Bu ilginç

    Çocuklar genellikle gri veya koyu mavi dumanlı gözlerle doğarlar. Bunun nedeni iristeki az miktarda pigmenttir. Çocuğun gözlerinin son rengi doğumdan sadece bir süre sonra belirlenir.

    25. hafta

    Yavaş yavaş, bebeğin kemikleri güçlenir, bağırsaklarda mekonyum oluşur. Anne adayının meme bezlerinin boyutu artar, onlardan kolostrum salgılanabilir. Şimdiden emzirmeye hazırlanmaya başlamak daha iyidir – göğüslerinizi nazikçe soğuk suyla yıkayın ve bir havluyla silin. Ancak burada kıskanç olmamalısınız, böylece güçlü bir etki refleks olarak uterusun kasılmasına yol açmaz.

    26. hafta

    Bebek zaten döngüsel aktiviteyi izleyebilir – dinlenme dönemleri ve kuvvetli hareketler. Anne adayı şanslıysa, dinlenme süresi sadece gece saatine denk gelecektir. Ancak bu her zaman böyle değildir. Çocuğun akciğerleri aktif olarak çalışmaya hazırlanıyor, içlerinde giderek daha fazla yüzey aktif madde ortaya çıkıyor (akciğerlerin birbirine yapışmasını önleyen maddeler).

    27. hafta

    Bu andan itibaren bebeğin gözleri açılır, zaten aydınlık ve karanlık arasında ayrım yapabilir. Çocuk, sıradan ev işleri yapmaktan kaynaklansa bile, taşıt tutmasından kolayca uykuya dalar. Bebeğin vücudunda, bir kısmı anne vücuduna giren çeşitli hormonların sayısı artar.

    28. hafta

    Bu dönemde anne adayı ortaya çıkan çatlaklardan endişe duyar. Oluşma riskini azaltmak için cildi yağ veya özel bir kremle yağlamanız gerekir.

    Bebek gelişmeye ve büyümeye devam eder. Lambadan gelen parlak bir ışık mideye düşerse, çocuk yüzünü çevirir ve gözlerini kapatır.

    29. hafta

    Bu süre zarfında anne adayının sağlığını, kilo alımını, nabzını, basıncını ve diğer parametreleri dikkatlice izlemeniz gerekir. Bebeğin kalbinin nasıl attığını dinlemek için bir CTG de yapabilirsiniz. Fetus kilo almaya devam eder, bebeğin beyni giderek daha karmaşık hale gelir. Bu andan itibaren çocuğun zaten hayal edebileceğine inanılıyor.

    30. hafta

    Bu süre zarfında bebek karakterini, neyi sevip neyi sevmediğini göstermeye başlar. Bu, seslere, parlak ışıklara ve hatta annenin yediği yiyeceklere bir tepki olabilir.

    31. hafta

    Bebeğin hala bol miktarda protein, vitamin ve diğer besin maddelerine ihtiyacı vardır. Çocuğun ağırlığı hızla artıyor ve fetüsün gelişimi ve büyümesi için besinlere ihtiyaç var. Küçük akrobat artık o kadar aktif değil, boyutu rahim içinde serbestçe hareket etmesine izin vermiyor.

    32. hafta

    Yaklaşık olarak bu süre zarfında çocuk doğumdan önce pozisyon alır: boyuna, enine veya eğik. Anne adayının göğüsleri şişer, kolostrum aktif olarak öne çıkmaya başlar. Hamile bir kadının vücudu doğum için hazırlanır. Bu süre zarfında üçüncü ultrason yapılır. Sadece bebeği görmekle kalmaz, aynı zamanda plasentanın, göbek kordonunun ve bebeğin kendisinin kan akışını da değerlendirmeyi sağlar.

    33. hafta

    Bebeğin hayatının ritmi yavaş yavaş annenin hayatıyla örtüşür. Yürüyüşleri, tanıdık sesleri, hoş sesleri sever. Ve kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpırlanın.

    34. hafta

    Bu dönemin en önemli olayı, çocuğun akciğerlerinin neredeyse tamamen olgunlaşmasıdır. Doğru, bebek bu zamana kadar büyük dünyaya kendi başına gitmeye hazır değil: henüz gerekli miktarda yağ dokusu kazanmadı ve vücut ısısını kontrol edemiyor. Bu nedenle, şu anda erken doğum hala tehlikelidir.

    Bu aşamada E vitamini eksikliği, gebeliğin istem dışı sonlandırılmasına yol açabilecek ciddi bir komplikasyon olan preeklampsi riskini artırır. Bu nedenle, vitaminleri unutmamalısınız.

    35. hafta

    Bebeğin vücudundaki yağlanma kalınlaşır, ailesiyle tanışmaya hazırlanır. Bu zamana kadar çocuğun ağırlığı iki buçuk kilograma ulaşabilir. Bebek hala dış ortamda ısınmak için yağ kazanıyor. Sağlığınıza özen göstermeniz, stres eksikliğinizin yanı sıra folik asit, D ve B1 vitaminleri erken doğumu önlemeye yardımcı olur.

    36. hafta

    Bebek neredeyse tamamen şekillendi, ancak sinir sistemi ve bağışıklığı hala gelişiyor. Bebeklerin deri altı yağları birikmeye devam eder. Ancak anne adayı ilk yanlış kasılmaları hissedebilir. Böylece kaslar yaklaşan doğum için hazırlanıyor.

    37. hafta

    Bu süre doğum için oldukça uygun kabul edilir. Bebek nihayet gelişimini tamamladı, anne adayının vücudu çocuğun doğumu için hazırlanmaya başlar. Oksitosin, prostaglandinler ve diğer biyolojik olarak aktif maddeler salınır. Kasılmalar yoğunlaşabilir ve mukus tıkacı serviksten dışarı çıkabilir.

    38-40 hafta

    Bebeğin başı pelvik bölgeye iner ve bebek doğmak üzeredir. Hastaneye gidişin ani olmaması için çantanı toplamanın zamanı geldi.

    Anne ve bebek için sağlık riskleri nasıl azaltılır?

    Doğru beslenme, hamilelik sırasında tüm önerilerde kırmızı bir çizgidir. Çocuk besinleri sadece annenin vücudundan alabilir. Ve onları gebe kalmadan önce biriktirir ve bebeğin doğumu sırasında alır.

    Bu dönemde kalsiyum, demir, folik asit, iyot, lutein, rutin ve diğer madde ve vitaminlere olan ihtiyaç önemli ölçüde artar. Bu nedenle, hamile kadınlar için özel vitamin-mineral kompleksleri almaya önceden dikkat etmeye değer.

    İdeal olarak, bu kompleks, her aşamanın kendine has özellikleri olduğundan, farklı çocuk gelişimi dönemleri için tasarlanmışsa. Örneğin, iyot özellikle ilk trimesterde önemlidir ve ikinciden başlayarak demir ve kalsiyum miktarını izlemeniz gerekir. Vitamin alım normlarının birkaç kez aşıldığı ilaçları satın almamalısınız. Pek bir işe yaramayacak.

    Son olarak hamileler için ideal vitaminler sadece çocuk için değil, annesi için de ihtiyaç duyulan maddeleri içerir. Örneğin, B6 vitamini toksikozun şiddetini azaltır ve rutin kan damarlarını güçlendirir.

    Paylaş. Facebook Twitter Pinterestname LinkedIn Tumblr E-posta
    pirali reis

    İlgili Mesajlar

    2021 SONBAHAR TREND ALARMI!

    14 Ocak 2020

    Cildinizi Bahara Hazırlayın!

    14 Ocak 2020

    Sevgililer Günü’nde Hangi Şarkıyı Dinlemelisin?

    14 Ocak 2020

    EVDEKİ EŞYALARI DEĞERLENDİRME ÖNERİLERİ

    14 Ocak 2020

    EVDE YAPTIĞINIZ YILBAŞI SÜSLEMELERİ İLE FARK YARATMAYA NE DERSİNİZ?

    14 Ocak 2020

    HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER NELERDİR?

    14 Ocak 2020

    Bir Cevap Bırakın Yanıtı İptal Et

    Karışık İçerikler
    Genel

    Mide Gevşekliği Nedir Belirtileri Nelerdir

    Yazan : pirali reis17 Mart 2022

    Mide Gevşekliği, Mide ve yemek borusunun bir kapağı vardır. Bu kapağa KÖS adı da verilir. Normalde…

    Mide Kazınması Sebepleri

    17 Mart 2022

    Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

    17 Mart 2022

    Mide Gazı

    17 Mart 2022
    Sosyal Ağlar
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Seçilenler

    Mide Gevşekliği Nedir Belirtileri Nelerdir

    17 Mart 2022

    Mide Kazınması Sebepleri

    17 Mart 2022

    Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

    17 Mart 2022

    Mide Gazı

    17 Mart 2022
    Pembebebek ?
    Pembebebek ?

    Pembebebek 2021 yılında kurulmuş ve blog içerikleri barındıran bir platformdur.En güncel haberleri size sunmak için sürekli çalışmaktayız.

    Seçilmiş İçerikler

    Mide Gevşekliği Nedir Belirtileri Nelerdir

    17 Mart 2022

    Mide Kazınması Sebepleri

    17 Mart 2022

    Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

    17 Mart 2022
    Son Yorumlar
      Facebook Twitter Instagram Youtube
      • Anasayfa
      • Kadın ve Yaşam
      • Pembe Bebek
      • İletişim
      Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Pembe Bebek.

      Yukarıyı yazın ve aramak için $ sEnter tuşlarına basın. İptal etmek için Esc tuşlarına basın.